A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад Пустомитівської міської ради "Інклюзивно-ресурсний центр"

Консультує вчитель-реабілітолог

Дата: від до Скинути

Що таке дрібна моторика і як її розвивати?

Що це за штука така, дрібна моторика? Так називається злагоджена і уміла робота наших пальців. Вона тому і називається дрібною, що пальці змушені виконувати складні та тонкі рухи.

12:45 27.04.2023

Нейрокорекція

Нейрокорекція – це комплекс вправ, які спрямовані на відновлення порушених функцій мозку та коригування взаємозв'язків нервової системи, з урахуванням загальних закономірностей розвитку особистості.

09:43 03.04.2023

Сенсорна інтеграція

Сенсорна інтеграція є несвідомим процесом, що відбувається в головному мозку (ми не замислюємося про неї, як і не замислюємося про дихання). Сенсорна інтеграція - це здатність сприймати інформацію, що надходить від усіх наших органів чуттів (зору, слуху, дотику, нюху, рухової чутливості), виокремлювати найбільш значущу інформацію, аналізувати її і виробляти відповідну реакцію (Trott, 1993). Наприклад, сенсорна інтеграція спостерігається, коли ми відчуваємо дотик комашки, що повзає по тілу і усвідомлюємо, що відбувається і знаємо, як її можна знешкодити.

15:40 22.03.2023

Масаж і самомасаж

Масаж і самомасаж є одним із необхідних повсякденних заходів для профілактики тілесних станів, їх психологічних аналогів при негативному статусі, загальній гармонізації. Багато хто з нас на власному (особистому і професійному) досвіді знайомий з чудодійними результатами професійного масажу і науково-прикладним обгрунтуванням його впровадження в психолого-педагогічний супровід процесів розвитку. Досвід показує, що сьогодні немає дитини (рівно як і дорослого), якому двічі на рік не був би показаний відповідний курс.

14:33 18.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень