A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад Пустомитівської міської ради "Інклюзивно-ресурсний центр"

Консультують практичні психологи

Дата: від до Скинути

Чому злитися - це нормально і навіть корисно

«Накопичувати в собі злість - все одно, що пити отруту і чекати смерті іншої людини». Цю цитату, яку приписують Будді, сьогодні використовують дуже часто. Прийнято вважати, що агресія - це токсична емоція, від якої потрібно позбавлятися.

10:43 16.08.2023

Дитячі страхи на початку шкільного шляху

Початок навчання - це велика зміна не тільки в житті дитини, але і всієї її родини. Несподівано за одне літо вихованець дитячого садка перетворюється в школяра від якого потрібна самостійність, розсудливість, відповідальність за свої справи і речі. Хоча світ дитячого садка і школи легко сприйняти як не схожий один на одного, потрібно мати на увазі, що учень першого класу - це просто маленька дитина, якій потрібен дорослий, щоб підтримувати і захищати її в багатьох ситуаціях.

16:09 03.08.2023

Сенсорні ігри, що допоможуть заспокоїтися і зняти стрес

Гра для дітей - природний стан, спосіб життя. Відпрацювання життєвих і поведінкових моделей і складних ситуацій. І спосіб ці моделі скорегувати, і з ситуаціями розібратися. Тому ігри можуть також допомогти дітям прийти в себе, якщо їм довелося побувати в будь-якій стресової ситуації.

14:29 26.07.2023

Як правильно ставити перед собою цілі щоб їх досягти

Нам властиво ставити перед собою цілі. Дехто має традицію записувати свої цілі на початку року, дехто починає відлік від початку “робочого сезону” – восени. Якщо ви хочете оновити свої цілі або поставити перед собою нові, пропонуємо скористатися пам’яткою від Деб Нобельман, дослідниці в галузі нейробіології та авторки статей на тему продуктивності, підприємництва та досягнення цілей.  Далеко не всі розуміють різницю між “бажанням” та “ціллю”. І дуже небагато людей знають, як ставити цілі та успішно їх досягати. Згідно зі статистичними даними Інституту дослідження мозку (Brain Research Institute), лише 9.2% опитаних вважають, що успішно виконують свої “новорічні обіцянки”. 42% опускають руки уже в перший місяць. Якщо ви хочете заощадити певну суму, вивчити мову чи схуднути, можете зробити ці бажання цілями та успішно їх досягти. Ось перелік порад, які допоможуть вам у цьому.

10:56 26.07.2023

Іграшки за віком: що дарувати дитині

Коли запрошений у гості, де є дітлахи, не так просто зорієнтуватися, що їм презентувати. Коли вже можна дарувати самокати? У якому віці лялька викликає вже не радість, а ніяковість? Психологи радять орієнтуватися на надзавдання кожного періоду, на те, ким стає дитина.

15:53 21.07.2023

Роль батька у вихованні дочки

Перспектива народження дівчинки деякими молодими татами може сприйматися з певною часткою настороженості. Найчастіше їм все ж хотілося б порадіти синові ... За допомогою простих порад, представлених в даній статті, батько зможе побудувати особливий зв'язок зі своєю дочкою, яка збережеться протягом усього життя.

11:19 13.07.2023

Коли людина в стресі як підтримати та вислухати

Усі по-різному переживають напругу через війну, втрати, постійні тривоги та обстріли. Часом тим, хто поряд, стає гірше, стрес поглинає людину, й вона не може вибратися зі стану тривожності та безпорадності. Звертайте увагу на своє оточення, можливо, когось варто просто вислухати — і йому стане ліпше.

10:39 05.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень