A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад Пустомитівської міської ради "Інклюзивно-ресурсний центр"

Гімнастика для мозку

Дата: 05.09.2023 16:23
Кількість переглядів: 4

Мозок недарма порівнюють з комп’ютером, специфіка їх роботи в чомусь схожа. Ось тільки мозок значно потужніший. Складається він з двох півкуль – лівої і правої.

Ліва Півкуля – відповідає за наше абстрактне і логічне мислення, за здібності до вивчення мов, запам’ятовує інформацію, контролює нашу мову.

Права- відповідає за обробку невербальної інформації, за музичні здібності, орієнтацію в просторі, а також за моторику, інтуїцію, уяву, емоції, фантазію і творчість.

Так як м’язам тіла для правильної роботи потрібні постійні тренування, так і для нашого мозку важливі щоденні вправи. Завдяки стимуляції роботи мозку, між нейронами утворюється нові синапси, кора головного мозку стає звивистішою і товстішою, в речовину мозку вростають нові капіляри, аксони швидше проводять нервові сигнали і між окремими структурами мозку збільшуються функціональні зв’язки.

Все це сприяє кращому запам’ятовуванню, гарній концентрації уваги, швидкому аналізу інформації, активному мисленню. В результаті у дитини розвиваються розумові та інтелектуальні здібності. А цілісне мислення- це сукупна робота двох півкуль мозку.

Метою занять із альбомом є налаштувати обидві півкулі головного мозку на гармонійну, узгоджену співпрацю, розвинути логіку, уяву пам’ять і творче мислення. Цього можливо досягнути одночасно роботою обома руками, виконання вправ на запам’ятовування та розв’язання логічних задач.

Заняття повинні проводитися у гарному настрої, носити ігровий характер без примусу та перевтомлення. Перед виконанням вправ слід використати пальчикову гімнастику протягом 10-15 хв.

Пропонуємо вашій увазі пальчикові вправи:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень